5e Tiger Quiz in Boom

Zaterdag 15 oktober. Eindelijk onze eerste overwinning, waar we natuurlijk behoorlijk trots op zijn.

Een leuke quiz. Het maken van een puzzelronde tijdens de vragenrondes was echt not done. Vraagstukken met kaarsen, tunnels, sudoku, droedels, appels opeten tot 50 gr, kubusjes in elkaar zetten op 2min tijd.

Nadruk lag vooral op wetenschap & film, wat ons zeer goed uitkomt, en weinig vragen over literatuur/kunst/muziek. Alles in een vlotte powerpoint met een glaasje Cava voor de ganse zaal om 5 jaar bestaan te vieren van de Tiger zaalvoetbal ploeg, wat moet er nog meer zijn.

BOL Quiz Kessel-Lo

Zaterdagavond 16 april 2011. Tijd voor de 3de Break Out Leuven quiz. Deze keer op locatie in Kessel-Lo, dus lekker dichtbij.

Een bijzonder vriendelijk ontvangstcomité, waarbij we, en dat hebben we nog niet eerder meegemaakt, de keuze hadden om een drankkaart te kopen met een willekeurig antwoord op een van de vragen. En dat voor 1 sponsor-euro extra. Leuk bedacht. Even met het idee gespeeld om alle antwoorden te kopen, zodat we en de hoofdprijs en de zuipbeker zouden winnen, maar er waren 117 punten te verdienen, dus ons budget was te beperkt.

Groepsfoto van de quizploeg.

Ondanks de slecht verlichte zaal en een - om onduidelijke redenen - schuin aflopende vloer, zaten we toch redelijk goed en ruim. Goed zicht op het grote scherm. De presentator had een prettige stem en was goed verstaanbaar.

Elke ronde had een thema/link. Onze eerste ronde: Zuid-Afrika. De vragen: wat is een melkschommel en de naam van een Zuid-Afrikaanse muziekgroep maakten dat we maar 5/10 haalden in de eerste ronde. Intussen was de puzzelronde uitgedeeld, die dan weer vlotjes ging.

Er volgden nog een aantal leuke rondes, met steeds een link.

Te vermelden is zeker de Youtube. Er werden Youtube filmpjes getoond waarbij mensen (op vreselijke wijze) nummers zelf nazongen. Was niet zo simpel, toch een score van 6/8.

Om 22.30 was de quiz gedaan. Een half uurtje wachten op de uitslag.

Totaal 92,5 punten/117, goed voor een 5e plaats!

Den Anker-Openluchtquiz Mechelen

Vrijdag de 13de. Op naar Mechelen met een dekentje en een dikke trui voor de Openluchtquiz. Maar vanwege de temperaturen ging de quiz toch in de turnzaal door. De stoelen zaten erg slecht, maar de organisatie zorgde voor een gratis portie gemengd, wat veel goed maakte.

Leuke vragen met multimedia en uitstekend gepresenteerd door de quizmaster. Wel erg veel gebruik gemaakt van muziekfragmenten met een groot ‘Vlaamse hits’ gehalte. De ronde met stripduo’s was leuk bedacht. Een Filmronde met als link ‘cijfers’ en een fotoronde met lachende gezichten .

De 18de plaats voldeed niet direct aan onze verwachtingen maar we hebben ons in ieder geval goed geamuseerd. De prijzentafel was buiten gebleven dus onze prijzen op de tast in het donker uitgekozen.

Gezellige quiz die zeker op onze agenda blijft staan.